———————————————————————- معرفی گیاه ———————————————————————
گل داوودی (Chrysanthemum) یکی از مهمترین و اختصاصیترین گلهای تجاری محسوب میشود که آن را میتوان اوایل پاییز تا اواخر تابستان به ثمر رساند. در متون زیادی آمده که منشاء این گل کشور چین و ژاپن است و زمانی به تولید انبوه رسید که به ایالات متحده امریکا صادر شد.
این گل بیشتر برای مصارف تزیینی کشت میشود اما مصارف متعدد پزشکی و دارویی هم دارد.
گلهای داوودی بیشتر به رنگهای قرمز، زرد، سفید و بنفش، صورتی، یاسی و چند رنگ هم دیده میشوند. این گل در هر ساقه میتوانند بین یک تا هفت گل داشته باشد. گونههای مختلف گل داوودی از شهریور تا آذر گل میدهند. انواعی که بیش از یک گل داشته باشند گلهای داوودی اسپری (افشانه) نامیده میشوند. براساس مطالعات ناسا این گل به کاهش آلودگی هوا کمک میکند.

————————————————————– مراقبت و نگهداری ——————————————————————–
نـــــــــور
کمبود نور موجب ریزش برگها بخصوص برگهای پایین گیاه و عدم شکلگیری گل داوودی خواهد شد. همچنین باعث میشود تعداد زیادی از غنچهها باز نشود. همچنین ساقهها بیش از اندازه بلند و علفی میشوند. داوودی در شرایط نور شدید رشد خوبی دارد و در زمستان که شدت نور کاهش مییابد رشد داوودی متوقف میشود.
و اما نکته: اگر گلدان داوودی را به شکل پر از گل خریدار کردهاید باید روزانه از حداقل ۱۲ ساعت نور در محیط برخوردار باشد تا گلهایش عمر مناسبی داشته باشند.

آبـــــــــیاری
در هر دفعه آبیاری خاک باید حداقل تا عمق ۱۵ سانتیمتری خیس و مرطوب شود.
خاک داوودی همیشه باید مرطوب ولی غرقابی نباشد. رطوبت لازم را برای گل داوودی باید فراهم کرد، اما رطوبت خیلـی زیاد باعث زردی برگها میشود. تا حدی به گیاه آب دهید که حتما از منافذ زیرین گلدان آب بیرون بیاید.
توجه داشته باشید که آبیاری بیش از اندازه به گل داوودی میتواند منجر به پوسیدگی ریشه و از بین رفتن گیاه شود.

خـــــــــــاک
برای مخلوط خاکی گلدانی میتوان از مخلوط خاک معمولی و خاک برگ و پیت موس استفاده کرد. از کودهایی میتوان استفاده کرد که میزان نیتروژن آن کمتر از فسفر و پتاسیم باشد که باعث رشد قابل قبول و گلدهی بیشتر گل داوودی میشود.
این گیاه نسبت به افزایش آمونیاک در خاک به شدت حساسیت نشان میدهد. در خاکهای قلیایی معمولاً زردی انتهایی شاخهها و برگها مشاهده میشود که به احتمال ناشی از کاهش جذب آهن است.

————————————————————– آفات و بیماریها و درمان ———————————————————
تریپس، شپشکها، کنههای تار عنکبوتی و مگس سفید از آفات این گیاه محسوب میشوند.
اما مهمترین آفات آن شته است که باعث ایجاد گلهای کوچک و غیر عادی میشود.
برای پیشگیری از آفات و بیماریها در گلهای داوودی موارد زیر را پیشنهاد میکنیم:
اندامهای بیمار را از گل جدا کنید.
آبیاریها حتما اوایل صبح باشد.
تهویه مناسب را با رعایت فاصله مناسب ایجاد کنید.
گلها را در مکانهای با نور مناسب قرار دهید.
در آخر سمپاشی به موقع را فراموش نکنید.
———————————————————————– گالری تصاویر ——————————————————————-
